Εικαστικό βιογραφικό

Ο Αγαμέμνων ασχολείται 16 χρόνια με την αφηρημένη ζωγραφική. Στα διάφορα σεμινάρια ζωγραφικής που παρακολούθησε στις Η.Π.Α. κατά την διάρκεια των σπουδών του για την απόκτηση του διδακτορικού του στην ψυχολογία, εμπνεύστηκε αρχικά από τον αφηρημένο εξπρεσσιονισμό του Jackson Pollock, μετέπειτα από τον Wassily Kandinsky και τελικά από τον Willem De Koonig.

Αντιλαμβάνεται τις ζωγραφιές του ως ένα περίπλοκο χορό χρωμάτων και σχημάτων που αρκετές φορές μετουσιώνονται από φαινομενικά απλές δισδιάστατες εικόνες σε τρισδιάστατατους χώρους. Αρέσκεται στο να προκαλεί το οπτικό σύστημα του θεατή ώστε κάθε φορά που παρατηρεί τον ίδιο πίνακα να τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά και να συνειδητοποιεί νέες πτυχές και διαστάσεις του.  Ορισμένοι πίνακες του αποτελούν μέρος ιδιωτικών συλλογών ενώ κάποιοι άλλοι κοσμούν τον εσωτερικό χώρο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Suites of the Gods» στη Σαντορίνη.  Πειραματίζεται ακατάπαυστα με διάφορα μέσα εικαστικής έκφρασης όπως είναι η ψηφιακή ζωγραφική.

Τέλος, έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές και 5 ομαδικες εκθέσεις ζωγραφικής. Οργάνωσε την πρώτη ατομική έκθεση του στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα των Η.Π.Α. το 2002. Η δεύτερη ατομική έκθεση του πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Art Gallery Café «Ζανή» το 2005. Η τρίτη ατομική έκθεση του έλαβε μέρος στο Χώρο Τέχνης «ΗΩΣ» πάλι στην Αθήνα το 2008. Το φθινόπωρο του 2011 πραγματοποίησε μια έκθεση στη γκαλλερί “Τσαλαπάτα¨στο Βόλο ενώ το 2012 πραγματοποίησε και πάλι στο Βόλο μια έκθεση στο "Μεταξουργείο" Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Βόλου.


 

Ατομικές εκθέσεις:
2002 - Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, Ρήνο | Η.Π.Α.
2005 - Art Gallery Café «Ζανή» | ΑΘήνα
2008 - Χώρο Τέχνης «ΗΩΣ» | Αθήνα
2011 - Πολυχώρος συγκρότημα «Τσαλαπάτα» | Βόλος
2012 - Εκθεσιακό & συνεδριακό κέντρο «Μεταξουργείο» | Βόλος

/

Official Site Agamemnon Artist | © Copyright 2013 Powered

template joomla